3 mënyra më të mira për të rritur shpejt potencën

potencë e dobët dhe si ta rrisim atë

Çfarë ka vlerë më të madhe për një burrë sesa shëndeti seksual dhe qëndrueshmëria mashkullore? Statistikat tregojnë se më shumë se 50% e popullsisë mashkullore kanë një lloj problemesh seksuale. Dhe numri i tyre po rritet çdo ditë.

Pyetja se si të rritet niveli i potencialit sot bëhet jo vetëm nga burrat e moshuar, por edhe nga të rinjtë.

Një situatë e vështirë mjedisore, një nivel i lartë stresi, shumë probleme që ndjekin dhe nuk ju lejojnë të relaksoheni, sëmundje kronike, larg një stili jetese ideal - e gjithë kjo është vetëm një pjesë e vogël e asaj që çdo njeri përjeton dhe që padyshim ndikon shëndeti. përfshirë edhe mashkullin.

Si mund të shmangni problemet me potencën, ose të dilni prej tyre me humbjen më të vogël?

Le të përcaktojmë terminologjinë

Potenca seksuale është aftësia për të kryer marrëdhënie seksuale, një manifestim i seksualitetit mashkullor, i cili manifestohet në parametra të tillë si shpejtësia e ngritjes, dobia e tij, kohëzgjatja e kontaktit seksual dhe karakteristika të tjera. Potenca seksuale nuk mund të barazohet me numrin e kontakteve seksuale dhe praninë e dëshirës.

Një burrë i shëndetshëm ruan aftësinë për të kryer marrëdhënie të plota seksuale deri në vdekje. Ideja që problemet e potencës varen nga mosha shpesh është e gabuar. Ka shenja të mundshme të potencës së mirë që mund të vërehen tek burrat. Këto shenja përfshijnë:

 1. pesha dhe gjatësia mesatare;
 2. zhvillim i plotë dhe i gjithanshëm;
 3. lëkurë të pastër me flokë të plotë të trupit;
 4. koordinimi i lëvizjeve është i patëmetë;
 5. reagimi ndaj stimujve është i menjëhershëm;
 6. aftësitë mendore në një nivel të lartë;
 7. zëri është mjaft i ulët, por i qartë;
 8. vetëbesim.

Ju gjithashtu mund të theksoni faktorë që ndikojnë negativisht në potencë:

 1. mënyra e jetesës dhe përshtatshmëria e moshës;
 2. zakone të këqija - alkooli, pirja e duhanit, ushqimi i shpejtë;
 3. çrregullime nervore, gjendje depresive dhe maniake, stresi;
 4. sëmundjet e zemrës dhe sistemit vaskular;
 5. përdorimi i ilaçeve të caktuara;
 6. sëmundjet hormonale;
 7. sëmundjet e sistemit gjenitourinar;
 8. dëmtimi i trurit nga një tumor;
 9. temperatura jashtëzakonisht të ulëta ose të larta;
 10. përdorimi i steroideve gjatë trajnimit sportiv dhe aktiviteteve atletike;
 11. barëra dhe tepricë e tërë;
 12. jeta seksuale episodike.

Në mënyrë që të identifikoni se si të normalizoni potencën, duhet së pari të identifikoni cilët faktorë ishin themelorë dhe patën ndikimin më të madh. Shumë shpesh, të rinjtë vuajnë nga një mbledhje e dobët, e cila është shkaktuar nga probleme psikologjike - mungesa e besimit në veten e tyre dhe pikat e forta, komplekset e tyre. Në burrat e pjekur (rreth tetëdhjetë vjeç), një shkelje e potencës shkaktohet nga probleme fiziologjike.

Metodat e rritjes së potencës

Ekzistojnë tre mënyra për të rritur fuqinë:

 1. ushtrime fizike;
 2. ushqimi i duhur për potencë të mirë;
 3. përdorimi i ilaçeve dhe procedurave.

Në mënyrë që të nxjerrni në pah metodën që rezulton të jetë më efektive, do t'ju duhet një specialist i cili do të vlerësojë karakteristikat individuale dhe nuancat e trupit të mashkullit, t'i ndërlidhë ato me ashpërsinë e çrregullimit dhe të rekomandojë teknikën më të përshtatshme. Sidoqoftë, nëse nuk doni të takoheni me një specialist ende, atëherë mund të përdorni të gjitha teknikat në kombinim.

Mënyrat mjekësore për të korrigjuar mosfunksionimin erektil

Ju mund të rrisni fuqinë me ndihmën e procedurave dhe përgatitjeve të veçanta. efektiviteti i masave të tilla është mjaft i lartë, më shumë se 95%.

Midis tyre ka të tilla si:

 • shpërndarjen e frenuesve PDE5,
 • injektimi i ilaçit në trupat shpellorë dhe uretër;
 • ilaçe natyrore që rrisin fuqinë mashkullore;
 • psikokorrektim;
 • masazh me vakum;
 • fizioterapi;
 • terapi kirurgjikale.

Çdo ilaç që përdoret për të rritur fuqinë mund të përdoret vetëm pasi të jenë miratuar nga dy mjekë - ai juaj personal dhe mjeku juaj. Vetëm atëherë mund të filloni ta merrni rregullisht.

Droga themelore

Mjekësia moderne përdor disa familje të barnave që ndihmojnë në zgjidhjen efektive të problemit të uljes së ereksionit. Këto mjete përfshijnë:

 1. preparate që përmbajnë yohimbine;
 2. ilaçe forcuese;
 3. produkte me cantharidin.

Këto barna kanë një tipar të përbashkët - ato kanë një prototip të ngjashëm të veprimit dhe qëllimi i tyre kryesor është pompimi i gjakut në muskuj të qetë të relaksuar, i cili zgjeron kufijtë e korpusit kavernozë, duke rritur ereksionin. Avantazhi kryesor i fondeve të tilla mund të quhet joparimore, sepse pritja prej tyre është e ngjashme - çështja është që rrjedha e gjakut rritet ditë pas dite.

Ushtrime specifike sportive

Burrat përjetojnë një kompleks për pafuqinë e tyre nën ndikimin e mjedisit dhe mënyrës së tyre të jetesës. Për ata përfaqësues të seksit të fortë që kanë kontakte të rregullta seksuale, kanë një pozicion aktiv, janë të angazhuar në punë të lëvizshme dhe i përmbahen aktiviteteve sportive. të cilat përshkruhen këtu.

Ju mund të forconi ereksionin dhe të rrisni nivelin e fuqisë me ndihmën e një aktiviteti të lehtë fizik, i cili është i disponueshëm për të gjithë. Vrapimi ose një lloj ngrohjeje do të ndihmojnë, si dhe joga ose gjimnastika e thjeshtë.

Mirë rrit funksionin e ereksionit me një dush kontrasti dhe seksi në mëngjes. Kjo ju lejon të mbani veten në gjendje të mirë, dhe gjithashtu ka një efekt pozitiv në potencë.

Ushtrime të ndryshme

Ushtrim për organet e legenit, të cilat mund të forcojnë indet muskulore dhe të rrisin performancën seksuale të njeriut. Një burrë duhet të ngrijë gjatë urinimit tri herë në ditë, dhe pastaj shpejt ta vazhdojë atë. Ky lloj trajnimi do të ndihmojë në sigurimin e një funksioni të mirë erektil.

Ushtrime nga Yoga Kundalini. Shtë një kompleks i maskulinitetit dhe energjisë seksuale që nxit shtytjen seksuale, përmirëson cilësinë e jetës seksuale dhe përmirëson tonin e muskujve.

Ushtrimet e frymëmarrjes ndihmojnë në rritjen e rrjedhjes së gjakut, gjë që rrit një ereksion.

Rëndësia e një diete të duhur

Një dietë racionale është një nga përbërësit kryesorë të shëndetit të qëndrueshëm, përfshirë shëndetin seksual. Trupi mashkullor duhet të marrë vitamina në sasitë e duhura, si dhe elementë gjurmë, minerale dhe shumë më tepër që i duhen për një metabolizëm të shëndetshëm dhe aktivitet të plotë seksual.

Dieta e një burri duhet të përmbajë:

 1. produkte qumështi dhe mishi;
 2. pjesë të kufizuara të karbohidrateve (drithëra, perime);
 3. ushqim deti dhe kokteje ushqim deti.
 4. Elemente bimore, arra, barishte, fara;
 5. perime dhe fruta.

E gjithë kjo përmban doza tronditëse të vitaminave që ndihmojnë në rritjen e niveleve të hormoneve.