Çfarë ndikon në potencë tek meshkujt

Për çdo mashkull, është e rëndësishme që forca e tij mashkullore të jetë gjithmonë normale. Megjithatë, me kalimin e kohës, ajo mund të dobësohet nën ndikimin e faktorëve të ndryshëm. Si rezultat, shfaqen probleme fiziologjike dhe psikologjike. Prandaj, shumë përfaqësues të seksit më të fortë janë të shqetësuar për pyetjen - çfarë ndikon në fuqinë? Mund të ndikohet nga faktorë të ndryshëm të aktivitetit jetësor - sëmundje, produkte, ilaçe dhe përbërës të tjerë. Është e rëndësishme të kuptohet nëse ato ndikojnë negativisht apo pozitivisht në libido.

zakonet e këqija dhe ndikimi i tyre në potencë

Ndikimi i zakoneve të këqija

Prania e zakoneve të këqija mund të ketë një efekt të dëmshëm në nivelin e fuqisë mashkullore. Zakonet negative përfshijnë:

 • Konsumimi i tepërt i pijeve alkoolike. Gjatë marrjes së një sasie të madhe alkooli, ka një efekt të dëmshëm jo vetëm në fuqinë mashkullore, por edhe në gjendjen e mëlçisë. Në rast të shkeljes së funksionimit të këtij organi, vërehet një ulje e nivelit të hormonit seksual - testosteronit. Me përdorimin e rregullt të alkoolit tek një mashkull, vërehet një çrregullim në funksionimin e gonadave. Përveç kësaj, ka një shkelje të nivelit të ndjeshmërisë së qendrës së palcës kurrizore, e cila shkakton një ulje të funksioneve erektil dhe ejakulim;
 • Droga. Këto substanca kanë një efekt të dëmshëm në gjendjen e palcës kurrizore. Si rezultat, ndodh disfunksioni erektil.
 • Pirja e duhanit gjithashtu mund të ketë një efekt të dëmshëm në potencë. Megjithatë, kur pini një numër të vogël cigaresh në ditë, fuqia mashkullore mund të mbahet në një nivel normal.

Me rritjen e konsumit të alkoolit, si dhe gjatë marrjes së barnave, mund të shfaqen sëmundje të rënda, veçanërisht hepatiti C. Ky është një çrregullim serioz i mëlçisë që çon në uljen e prodhimit të hormoneve mashkullore. Prandaj, në sfondin e hepatitit, ka një rënie në funksionin erektil.

Medikamente

Marrja e barnave të caktuara mund të ndikojë në fuqinë mashkullore, si rezultat i së cilës ndodh një shkelje, domethënë një ulje e fuqisë. Barnat që shkaktojnë ulje të dëshirës seksuale përfshijnë barnat e mëposhtme:

 • ilaçe të tipit hormonal, për shembull, të destinuara për trajtimin e patologjive onkologjike;
 • droga me një efekt depresiv në tru - ilaqet kundër depresionit, përbërës të llojit narkotik, pije alkoolike;
 • nganjëherë barnat krejtësisht të padëmshme, diuretikët, barnat bimore, ilaçet për të ulur nivelin e aciditetit, mund të shkaktojnë një çrregullim të fuqisë.

Para se të përdorni ndonjë ilaç, ia vlen të studioni udhëzimet e tyre në detaje, duke parë efektet anësore dhe kundërindikacionet. Është e rëndësishme që doza të përshkruhet nga një specialist.

Ndikimi i ushqimit

Para së gjithash, është më mirë të hiqni të gjitha ushqimet nga menyja juaj, e cila përmban yndyrë shtazore. Përveç kësaj, është e rëndësishme të minimizoni konsumin e ushqimeve me karbohidrate. Shpesh këto produkte janë të pranishme në sasi të mëdha tek meshkujt. Dieta e tyre përfshin sanduiçe, makarona, salca, majonezë. Jo të gjitha ushqimet mund të kenë një efekt negativ në potencën e një mashkulli. Ka nga ata që, përkundrazi, mund të përmirësojnë gjendjen e saj.

Për të normalizuar fuqinë, duhet të shtoni komponentë të tillë si:

 • karrota;
 • kopër, majdanoz;
 • hudhra dhe qepë;
 • varietete të ndryshme të lakrës;
 • komponentë me një nivel të lartë të vitaminës C - rrush pa fara e zezë, marule, piper, spinaq, kofshë trëndafili;
 • për të rritur fuqinë, mund të hani ushqim deti;
 • për të rritur libidon, duhet të hani sa më shumë arra dhe fara;
 • nevojiten produkte mishi dhe bishtajore.

Ndikimi i sëmundjeve në gjendjen e fuqisë

Sëmundje të ndryshme mund të çojnë në ulje të fuqisë së meshkujve. Para së gjithash, këto janë patologji endokrine në të cilat ka një shkelje të sintezës së hormoneve seksuale. Shpesh, potenca ndikohet negativisht nga sëmundjet e mëlçisë, veçanërisht nga hepatiti C. Gjatë hepatitit, ndodh një ulje e imunitetit dhe anomali në funksionin e mëlçisë, gjë që çon në një dobësim të fuqisë.

Përveç kësaj, sëmundjet e palcës kurrizore dhe trurit, çrregullime të ndryshme nevralgjike mund të çojnë në një ulje të fuqisë. Këto përfshijnë shtetet e mëposhtme:

 • kriza epileptike;
 • lëndimet traumatike në rajonin perineal dhe në legenin e vogël, si dhe lëndimet pas ndërhyrjeve kirurgjikale;
 • prania e çrregullimeve kronike dhe autoimune;
 • problemet e qarkullimit të gjakut;
 • Semundja e Parkinsonit.

Përveç kësaj, patologjitë infektive, si dhe situatat stresuese, mund të çojnë në një ulje të fuqisë. Siç është bërë tashmë e qartë, faktorë të ndryshëm mund të ndikojnë në fuqinë. Disa prej tyre kanë një ndikim negativ, ndërsa të tjerët, përkundrazi, kanë një ndikim pozitiv. Prandaj, është e rëndësishme të dini se çfarë ndikon në potencë. Kjo do të ndihmojë në shmangien e problemeve me funksionin seksual dhe parandalimin e pasojave të pakëndshme në fazën më të hershme të shfaqjes së tyre.